Teamleider Management Support en Cluster Service

Omschrijving

Bij Waternet werk je met een uniek product: water. Schoon water is belangrijk voor iedereen. Samen met 1.800 collega’s zorgen we voor veilig drinkwater, schone grachten, rivieren en droge voeten. Waternet werkt aan unieke innovatieve projecten op het gebied van digitalisering, data en waterbeheer. Aandacht voor duurzaamheid vinden bij van groot belang. 


Je werkzaamheden

 • Jij hebt een glasheldere visie op hoe een servicegericht team er uit zou moeten zien en weet precies welke stappen er nodig zijn om van toegevoegde waarde te zijn voor onze interne klanten, waaronder het management van Waternet en het bestuur van het waterschap Amstel, Gooi en Vecht. Je snapt de wensen van deze klanten en weet dat zo te vertalen dat jouw team zich ontwikkelt naar een team dat de allerbeste dienstverlening levert. 
 • Samen met je collega teamleider ben je verantwoordelijk voor alle diensten die het team aanbiedt en zorg je voor de juiste bedrijfsvoering, financiën en de HR-taken die bij het teamleiderschap komen kijken. Je zet je in om het team te ondersteunen bij de ontwikkeling naar een servicegericht en gastvrij team die de klant centraal stelt, vernieuwend is, efficiënt werkt en die zichtbaar is binnen de organisatie. Dit doe je onder andere door werkprocessen te verbeteren en de LEAN-methode verder in te voeren. Je werkt daarin samen met scrumteams van onze IT-afdeling.

Welkom in het team

 • Samen met je collega teamleider stuur je een team aan dat bestaat uit 2 clusters; Cluster Managementsupport en Cluster Service. Cluster Managementsupport levert secretariële en administratieve diensten aan onder andere het management van Waternet, maar ook andere interne klanten. Binnen dit cluster wordt gewerkt met 4 sub-teams van gemiddeld 9 medewerkers. Het doel van de cluster is om op een gastvrije dienstverlening van hoge kwaliteit te leveren. Dit doet je team altijd vanuit een persoonlijke benadering. Jouw mensen snappen wat er nodig is en zijn hun klant een stapje voor.
 • Cluster Service zorgt voor de organisatie en uitvoering van specialistisch werk, zoals evenementen, vormgeving, redactie van teksten, maar ook tijdelijke projectondersteuning en administratief en financieel werk. Een aantal van deze processen zijn al gestroomlijnd, jij gaat je inzetten om de rest ook zo soepel mogelijk te laten lopen. Het doel van het Cluster Service is om de beste dienstverlening aan te bieden op operationeel niveau, in een shared servicemodel. Dit team kan flexibel inspelen op wat onze interne klanten nodig hebben.
 • Naast het stroomlijnen van de processen, ga jij ook kijken hoe de clusters efficiënter ingezet kunnen worden. Dit kan grote veranderingen betekenen en het is hierin van belang dat je de medewerkers mee krijgt in deze veranderingen.

Vereisten

Jouw toegevoegde waarde:

 • Jij bent een verbinder, je weet je team mee te krijgen in de organisatieontwikkelingen en hebt ook echt interesse in hun werk. 
 • Jij kijkt buiten je eigen afdeling en ziet niet zo zeer het einde van jouw verantwoordelijkheid, maar een mogelijkheid bruggen te bouwen, expertise in te zetten en mensen aan elkaar te verbinden 
 • Je hebt aandacht voor de medewerkers en de klant. 
 • Je hebt een heldere visie over wat nodig is om het team naar een hoger niveau te tillen, de klant centraal te zetten en het beste uit je teamleden te halen. 
 • Deze visie weet je om te zetten in heldere doelen voor je team. 
 • Jij houdt makkelijk overzicht, zonder te micro-managen. 
 • Jij zorgt voor medewerkers participatie in een verandertraject. 

Verder breng je mee:

• Je hebt hbo werk- en denkniveau; 

• Jij hebt ruime ervaring in een leidinggevende functie; 

• Jij hebt ervaring met verandermanagement en verandertrajecten, het is belangrijk dat je ervaring hebt met LEAN en/of Agile werken.


Competenties:  Organisatievermogen, toont persoonlijk leiderschap, Stressbestendig en Zelfstandig.


Herken jij jezelf in het hierboven omschreven profiel?  Dan zoeken wij jou!

Stuur je cv via de sollicitatielink en je ontvangt binnen 24 uur een reactie. Hoe eerder je reactie binnen is des te prettiger wij dit vinden. In je motivatiebrief lezen wij graag een salarisindicatie en extra informatie over de termijn waarop je beschikbaar kunt zijn. Heb je vakantieplannen… laat het ons weten. 

 

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met: 

HAPPY Professionals Anette Appelhof | Managing Consultant

E  anette@happyprofessionals.nl