Redacteur Digitaal Ondernemersplein

Omschrijving

Als Preferred Supplier van de Kamer van Koophandel zoeken we voor het Digitaal Ondernemersplein in Rotterdam een Redacteur voor 32 uur per week!


De uitdaging voor 32 uur per week:

 • Een belangrijke taak is het versterken van de redactionele samenwerking tussen Rijksoverheid en Ondernemersplein. Doel hiervan is inzicht te krijgen in welke mate Rijksoverheid en Ondernemersplein in hun informatievoorziening gelijk kunnen optrekken. Als redacteur ga je daarnaast volgens planning, inspirerende, leesbare en vindbare content ontwikkelen. Daarbij houd je de wensen en behoeften van de ondernemers scherp voor ogen, zonder de belangen van de betrokken partnerorganisaties uit het oog te verliezen.  
 • Je maakt deel uit van een digitaal team en zorg je ervoor dat er meer relevante content beschikbaar komt voor ondernemers. Je schrijft en redigeert teksten, zorgt dat deze SEO proof zijn, begrijpelijk, inspirerend, conversiegericht en natuurlijk foutloos. Uiteraard heb je aantoonbare affiniteit met ondernemers & ondernemen. 
 • Je schrijft duidelijke en toegankelijke webteksten die voldoen aan de kwaliteitsnormen (actueel, toegankelijk, begrijpelijk, gebruiksvriendelijk, vindbaar, relevant, volledig en betrouwbaar). Van ambtelijke teksten maak jij leesbare en toegankelijke content voor de website. Daarnaast werk je aan events voor ondernemers en waar mogelijk zorg je samen met het team voor beelden die de informatie verduidelijken, zoals foto’s, video’s, tabellen, diagrammen en infographics.  Webstatistieken en onderzoek helpen jou om inzicht te krijgen in de vragen van bezoekers. Op basis daarvan denk jij mee hoe dit publieke orgaan informatie zo goed mogelijk kan aanbieden aan 'Ondernemend Nederland'.


Landelijke starters en ondernemers voorzien van relevante informatie voor hun ondernemersvragen. Zo maak jij het voor ondernemers makkelijker. Als redacteur werk jij voor ondernemers. Jouw dag als redacteur Digitaal Ondernemersplein is nooit hetzelfde. Ondernemersplein, een platform voor ondernemers via KVK, heeft zo'n 2.500 webpagina's en bijna 6 miljoen bezoeken per jaar. De grootste doelgroep bestaat uit startende ondernemers die hun droom najagen, een eigen onderneming. Om deze droom te realiseren zijn zij afhankelijk van de juiste informatievoorzieningen. Om de dienstverlening van KVK goed op de kaart te zetten, zorg jij ervoor met een team van partner redacteuren dat het platform verder wordt uitgebouwd om de beste online informatievoorziening te bieden. Als ervaren  redacteur heb je oog voor ondernemerssignalen en vertaal je dit naar relevante content.

Vereisten

Wat vragen wij?

Je herkent jezelf in de volgende competenties: Creativiteit, Communiceren, Deskundigheid, Kwaliteitsgericht en Overzicht. 

En verder breng je mee:

 • Minimaal HBO opleiding, richting communicatie of Journalistiek. 
 • Minimaal 5 jaar ervaring met het schrijven voor high volume B-to-B websites. 
 • Je hebt online marketing skills, je weet hoe we met SEO nog beter kunnen scoren en hoe je meer online bereik creëert.
 • In verband met het ontsluiten van de volledige dienstverlening van Ondernemersplein.nl via KvK is minimaal 5 jaar ervaring met werken in Tridion een vereiste. 
 • Ervaring met beeldredactie is een pré. Je bent bekend met scrum en agile werken. 
 • Je hebt ervaring met werken in Confluence en Jira.
 • Je bent beschikbaar voor 32 uur per week voor minimaal 12 maanden.
 • Je hebt aantoonbare ervaring met het schrijven van goede, publieksvriendelijke webteksten voor externe doelgroepen.
 • Je hebt kennis van en ervaring met overheidsvoorlichting en –communicatie.
 • Je beschikt over goede onderhandelings-, advies- en contactuele vaardigheden.
 • Je bent communicatief sterk, zowel mondeling als schriftelijk.
 • Je hebt een politieke antenne (gevoel voor relevante gebeurtenissen en de gevoeligheid van informatie).
 • Je weet van aanpakken, komt afspraken na en haalt afgesproken deadlines.


Herken jij jezelf in het hierboven omschreven profiel?  Dan zoeken wij jou!

Stuur je cv via de sollicitatielink en je ontvangt binnen 24 uur een reactie. Hoe eerder je reactie binnen is des te prettiger wij dit vinden. In je motivatiebrief lezen wij graag een salarisindicatie en extra informatie over de termijn waarop je beschikbaar kunt zijn. Heb je vakantieplannen… laat het ons weten. 

 

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met: 

HAPPY Professionals 

Anette Appelhof | Managing Director 

E  anette@happyprofessionals.nl 

M 06 - 12 70 26 58