Programmamanager UBO

Omschrijving

Als First Supplier van de KvK zijn we op zoek naar een Programmamanager UBO

De KVK is bezig met deze grote transformatie. Als Programmamanager UBO (Ultimate Beneficial Owner) geef je het UBO-register, waar de KVK actief bij betrokken is, verder vorm. Voor bepaalde (financiële) instellingen, zoals banken, trustkantoren en verzekeraars, geldt de wettelijke plicht om de identiteit van een UBO te achterhalen als ze zakendoen met die partij. De wet UBO is ingesteld 'ter voorkoming van witwassen en financiering van terrorisme' (WWFT)
 
Het programma UBO bestaat uit drie majeure pijlers: het bouwen & implementeren van het UBO register (ICT bouw traject), het voorbereiden van de uitvoeringsorganisatie om UBO registraties en mutaties te kunnen verwerken (business implementatie) en het initieel vullen van het UBO register (1.6 mln initiële registraties). Als programma manager geeft je leiding aan het team om dit te realiseren.
 
Je hebt de juiste kennis en ervaring. Je daagt niet alleen je projectteam uit, maar de hele organisatie. Samen met je collega's bouw je doelgericht aan een werkende oplossing en een succesvolle introductie van het UBO register. Jouw projectmanagement skills zijn hierbij doorslaggevend. Je maakt stakeholderanalyses, zorgt voor een zichtbare positionering van de KVK, werkt diverse scenario's uit en rapporteert fact based aan de CDO en jouw Program Board. Jij bent de Programmamanager. Je staat met jouw project in de politieke en publieke spotlights. Je laveert je behendig door het krachtenveld van de verschillende stakeholders binnen en buiten de organisatie.
 
Kortom: dit is een uitdagende projectmanagementfunctie voor een zeer ervaren Programmamanager die het verschil weet te maken.
 

Jouw toegevoegde waarde

De KVK is continu in beweging, hectische situaties ga jij niet uit de weg. Je houdt overzicht en
brengt structuur aan. Met het UBO-programma opereert de KVK met drie ministeries in een politiek bestuurlijke omgeving. Daar heb jij gevoel bij. Je geeft richting én werkt goed samen op
verschillende niveaus zowel binnen de KVK als met de stakeholders. Hoofd- en bijzaken kun je, in het belang van executie van het programma, goed scheiden.

Vereisten

Uiteraard heb je aantoonbare ervaring in het succesvol sturen en beheersen van grote (IT) ontwikkel programma's en het introduceren van nieuwe processen in een bestaande uitvoeringsorganisatie: efficiency en innovatie realiseren en veranderkracht mobiliseren. 


Vanuit vanzelfsprekend gezag in het IV-domein (Informatie Voorziening) maak je verbinding tussen IV, ICT en de business. Je bent oprecht geïnteresseerd in de problematiek van de business. Jij aarzelt geen moment om potentiële problemen te melden. Je werkt oplossings- en resultaatgericht, hebt uitstekende organisatorische vaardigheden en laat je niet snel van de wijs brengen bij tegenslag.   


Met jouw flair, uitstekende communicatieve vaardigheden en overtuigingskracht ben jij de Programmamanager die we zoeken. Je bent open, sociaal vaardig, empathisch en je hebt een goed ontwikkeld reflectief vermogen. Jij koerst op vertrouwen en het glas is halfvol. Met plezier werk jij samen en met jouw coachende vaardigheden motiveer jij anderen. Zo bouw je samen mee aan een vernieuwde KVK! 


Standplaats: het accent in Utrecht maar landelijk opererend.


Herken jij jezelf in het hierboven omschreven profiel?  Dan zoeken wij jou! Stuur je cv via de sollicitatielink en je ontvangt binnen 24 uur een reactie. Hoe eerder je reactie binnen is des te prettiger wij dit vinden. In je motivatiebrief lezen wij graag een salarisindicatie en extra informatie over de termijn waarop je beschikbaar kunt zijn. Heb je vakantieplannen… laat het ons weten. 
 
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met: 


HAPPY Professionals Anette Appelhof | Managing Consultant
E  anette@happyprofessionals.nl   
M 06 - 12 70 26 58