Personal Assistant BLENHEIM

Omschrijving

BLENHEIM Advocaten is een innovatief middelgroot advocatenkantoor in Amsterdam met een leeuwenhart voor klanten. Met bezieling voor ondernemerschap. En met een team van mensen met wie het prettig werken is. Een goede 'work-life balance' staat hoog in het vaandel. BLENHEIM is altijd op zoek naar de kortste weg om het probleem voor de klant van tafel te krijgen. Dat typeert BLENHEIM Advocaten. Door haar lidmaatschap van LAW, een internationaal netwerk met 100 leden en 4000 advocaten in 50 landen, bedient BLENHEIM veel internationale klanten. BLENHEIM heeft tevens in-house een hooggespecialiseerde German- en English Desk.

 

De uitdaging als Personal Assistant Transactiepraktijk en Corporate Finance
32 - 40 uur per week

 

Als Personal Assistant bij BLENHEIM organiseer je de dagelijkse praktische ondersteuning voor een tweetal partners binnen de Transactiepraktijk en Corporate Finance. Als PA ben je het eerste (telefonische) aanspreekpunt en handel je zoveel mogelijk zelfstandig af. Je hebt een goed gevoel voor het stellen van prioriteiten. Je bent nieuwsgierig en gedreven, weet wat het betekent om als PA voor een partner te werken. Met jouw ervaring weet je snel en slim te schakelen, zaken goed te structureren, hoofd- en bijzaken te scheiden en onder tijdsdruk goede kwaliteit te leveren. Je gaat doortastend en daadkrachtig te werk en hebt een scherp oog voor onderlinge verhoudingen. Je bent representatief, integer en tactvol. Je werkt zelfstandig in een zelfsturend supportteam van secretaresses.


Wat ga je nog meer doen:

  • Je houdt je bezig met het uitwerken van stukken, het maken van presentaties, telefoon- en agendabeheer en het zelfstandig uitwerken van correspondentie in de Nederlandse en Engelse taal.
  • Je hebt in deze rol veelvuldig contact met cliënten. 
  • Je bewaakt de deadlines en je vindt het leuk om events voor klanten te organiseren.
  • 32 uur per week werken is ook mogelijk en dan is de vrijdag jouw vrije dag.


Het aanbod

Werken bij een dynamisch advocatenkantoor op loopafstand van het Centraal Station in Amsterdam. Hierdoor is het geen enkel probleem als je buiten Amsterdam woont. Je hebt leuke collega's en een fantastische werkplek met uitzicht over het IJ. BLENHEIM bestaat uit een hecht team. Door de no-nonsense instelling, de uitstekende reputatie en een evenwichtige 'work-life balance' kenmerkt BLENHEIM zich als een echte HAPPY workplace. 

Vereisten

Je herkent jezelf in de volgende competenties:

Representatief, dienstverlenend, samenwerken, leergierig, accuraat, flexibel en stressbestendig, organisatietalent en goed in staat om het overzicht te bewaren.

 

En verder breng je mee:

  • Een afgeronde hbo-opleiding en/of Schoevers;
  • Aantoonbare ervaring als PA van een directeur of partner en affiniteit met Transactiepraktijk en Corporate Finance.
  • Uitstekende beheersing van MS Office (Word, Excel, PowerPoint, Outlook);
  • Uitstekende kennis van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
  • Kennis van de Duitse taal strekt tot aanbeveling maar is niet noodzakelijk;
  • Beschikbaar voor 32 of 40 uur per week.

Deze vacature is exclusief uitgezet bij HAPPY Professionals

Stuur je cv via de sollicitatielink of neem contact op met:

Nicky van Gulden | Managing Partner 

E nicky@happyprofessionals.nl   

M 06 - 245 10 480