Business Controller IT Publiek Orgaan

Omschrijving

De uitdaging:

Als Business Controller bij dit publieke orgaan in transitie ben je in deze vaste functie een strategische sparringpartner voor het management in een sterk veranderende organisatie. Je zorgt voor de planning & control cyclus en je geeft gevraagd en ongevraagd advies over performance vraagstukken. Daarnaast voorzie je het management van de juiste sturingsinformatie. Ook heb je een belangrijke rol bij de totstandkoming van het businessplan en de evaluatie van en sturing op de behaalde resultaten. Verder ondersteun je bij het ontwikkelen en implementeren van control methodieken, bij het financiële en operationele risicomanagement en initieer je op dit gebied. Je werkt intensief samen met managers, teamleiders en collega controllers.


Wat ga je nog meer doen?
Vanuit wijzigingen in dienstverlening (wettelijke kader) input leveren voor de totstandkoming van projectplannen en de doorvertaling daarvan in de IT portfolioplanning en onderliggende agile teams. Je signaleert en rapporteert risico's in dit kader en komt actief met verbetersuggesties en stemt deze af met project- en/of businessowner/-managerowner/manager. 


Onze opdrachtgever

Dit publieke orgaan is bezig met vergaande digitalisering. Sneller inspelen op de behoefte van klanten en het toegankelijker maken van producten en diensten staan hierin centraal. Een uitdagende functie binnen een landelijke organisatie die een grote transformatie doormaakt en maatschappelijk relevant is. Een functie waar je je passie in kwijt kunt en dagelijks nieuwe mogelijkheden tegenkomt. Met veel ruimte en vrijheid om zelfstandig te handelen en tot mooie resultaten te komen.

Vereisten

Jouw toegevoegde waarde:

  • Je hebt bij voorkeur een afgeronde relevante WO-opleiding, met minimaal drie jaar relevante werkervaring als business Controller. 
  • Ervaring met performance management is een pre. 
  • Je bent een stevige gesprekspartner naar stakeholders toe, je houdt van verandering en je hebt gevoel bij de impact die majeure verandertrajecten hebben op de zachte kant van de organisatie. 
  • Je hebt een ondernemende en klantgerichte instelling.
  • Je bent analytisch sterk, flexibel en resultaatgericht. 
  • Je hebt samenwerken hoog in het vaandel staan. 
  • Daarbij beschik je over uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden.


Herken jij jezelf in het hierboven omschreven profiel?  Dan zoeken wij jou! 

Stuur je cv via de sollicitatielink en je ontvangt binnen 24 uur een reactie. Hoe eerder je reactie binnen is des te prettiger wij dit vinden. In je motivatiebrief lezen wij graag een salarisindicatie en extra informatie over de termijn waarop je beschikbaar kunt zijn. Heb je vakantieplannen… laat het ons weten.